Japonia i bën thirrje Kinës që të veprojë me përgjegjësi mbi Ukrainën

Japonia i bën thirrje Kinës që të veprojë me

Kryeministri i Japonisë Fumio Kishida i bëri thirrje Kinës që të veprojë me përgjegjësi për krizën në Ukrainë.

Pekini lëshoi ​​një dokument muajin e kaluar që i kërkon Rusisë dhe Ukrainës të kërkojnë dialog dhe armëpushim.

Kishida shtoi se presidenti ukrainas Volodymyr Zelensky i tha atij se do të ishte e papërshtatshme nëse nuk parashikohet tërheqja e të gjitha forcave ruse nga Ukraina. Ai tha se Zelensky gjeti pika të këndshme dhe të papajtueshme në dokument.

Kishida i bëri komentet kur raportoi vizitën e tij të fundit në Ukrainë gjatë një seance plenare të Dhomës së Lartë.

Ai tha se Rusia nuk ka treguar asnjë shenjë lëshimi ndërsa vazhdon të sulmojë Ukrainën.

Kryeministri vazhdoi duke thënë se është në dorën e popullit ukrainas nëse ata do të fillojnë negociatat që do të përcaktojnë të ardhmen e vendit të tyre.

Kishida tha se Japonia vazhdon të shkëmbejë mendime me Kinën mbi situatën në Ukrainë.

 

 

 

EMISIONET