Irani paralajmëron: Çdo veprim ushtarak amerikan do të thotë luftë

Irani paralajmëron: Çdo veprim ushtarak amerikan do të

Çdo opsion ushtarak i ndjekur nga Shtetet e Bashkuara kundër Iranit do të rezultonte në konflikt të gjithanshëm me pasoja në mbarë rajonin, thanë zyrtarët iranianë për "Newsweek".

“Në këndvështrimin e Iranit, përdorimi i opsionit ushtarak në çdo nivel nënkupton hyrjen e SHBA-së në luftë”, tha Misioni i Përhershëm i Iranit në Kombet e Bashkuara.

“Për momentin,” vuri në dukje Misioni, “Irani e konsideron një mundësi të tillë të dobët.”

Por Misioni gjithashtu deklaroi se “nëse SHBA llogarit gabimisht dhe fillon një luftë”, se “pasojat për rajonin dhe botën” e një konflikti të tillë do të jenë “në dorë” të Uashingtonit.

Në rast të një zhvillimi të tillë, Misioni pohoi se “nuk ka dyshim se Irani ka aftësinë për të mbrojtur sigurinë dhe interesat e tij”.

Një zëdhënës i Pentagonit i tha Newsweek se “ne kemi parë raportet e shtypit, por mund të konfirmojmë se asnjë forcë ushtarake amerikane nuk ka kryer sulme apo operacione brenda Iranit”.

Majori i ushtrisë John Moore, zëdhënës i Komandës Qendrore të SHBA-së, mohoi gjithashtu çdo rol të Pentagonit në këtë ngjarje, duke thënë për Newsweek se “forcat ushtarake amerikane nuk ishin të përfshira në sulmin e kësaj fundjave në Iran”.

“Ne vazhdojmë të monitorojmë situatën, por nuk kemi asgjë për të ofruar”, shtoi zëdhënësi.

iran shba lufte

EMISIONET