Gruaja rrëzon aksidentalisht skulpturën prej xhami 40 mijë euro në ekspozitë

Gruaja rrëzon aksidentalisht skulpturën prej xhami 40 mijë euro

Një grua ka prekur një skulpturë xhami por padashje ajo e rrëzoi duke e thyer.

Incidenti ndodhi në një ekspozitë në Miami, ndërsa skulptura prej xhami e Jeff Koons kushtonte rreth 40 mijë euro.

Skulptura blu e ndezur ishte pjesë e serisë së famshme "qeni me balonë" që falsifikoi reputacionin ndërkombëtar të Jeff Koons.

Disa koleksionistë kanë menduar se ishte një shfaqje artistike ose një vënie në skenë. 

“E pashë këtë grua duke qëndruar aty dhe duke goditur skulpturën , dhe ajo ra dhe u copëtua në një mijë pjesë”, tha artisti Stephen Gamson për Fox News me bazë në Miami.

Gamson tha se ai besonte se gruaja po prekte veprën e artit, e vendosur në një bazament akrilik që mbante emrin e Jeff Koons, për të provuar nëse ishte apo jo reale.

Benedicte Caluch, konsulent artistik i Bel-Air Fine Art, i cili sponsorizoi punën e Jeff Koons, i tha gazetës amerikane Miami Herald se  sigurimi do të mbulojë dëmet .

Jeff Koons, i cili nuk ishte i pranishëm, është një piktor dhe skulptor amerikan që merr frymëzim nga objektet e përditshme, duke përfshirë balonat e kafshëve. Veprat e tij sfidojnë nocionin e bukurisë në art, edhe pse disa janë shitur për më shumë se 91 milionë dollarë  në ankand.

Skulpturat e tij të qenve me fryrje ndryshojnë në përmasa, nga më pak se një 1 m deri në mbi 10 m të larta, dhe të gjitha janë me ngjyra të ndezura.

EMISIONET