Forcat Ajrore të SHBA-së përdorin raketën 400 mijë dollarë për të rrëzuar një balonë 12 dollarëshe

Forcat Ajrore të SHBA-së përdorin raketën 400 mijë

Forcat Ajrore të SHBA-së kanë përdorur raketa për të rrëzuar balonat brenda dhe rreth hapësirës së tyre ajrore, pasi u pikas një balonë spiune kineze.

Raketat e përdorura për të rrëzuar këto balona janë armë të shtrenjta, ku kushtojnë 400,000 dollarë çdo herë që gjuan një të tillë.

Një balonë e dyshuar spiune kineze u rrëzua mbi Oqeanin Atlantik më 4 shkurt dhe që atëherë një numër i objekteve të tjera fluturuese të paidentifikuara janë shënjestruar dhe shkatërruar, duke përfshirë një që lundronte në hapësirën ajrore kanadeze.

Megjithatë, është e mundur që disa prej tyre të jenë në fakt vetëm balona normale dhe jo të dërguara për të spiunuar SHBA-në nga qeveria kineze.

Njëri prej tyre mund të jetë thjesht një balonë e thjeshtë e vjetër, e cila mund të blihet për 12 dollarë pasi Brigada e Balonave të Ilinoisit të Veriut (NIBBB) tha se një prej tyre mungonte.

Ata nuk kanë bërë ndonjë akuzë formale, por balona e tyre e veshur me argjend raportoi për herë të fundit pozicionin e saj në brigjet e Alaskës më 10 shkurt dhe ndoshta do të kishte lundruar mbi Territorin Yukon ditën tjetër.

Rastësisht, ajo është dita kur një avion luftarak i Forcave Ajrore të SHBA rrëzoi një UFO në atë zonë dhe mendohet se bëhet fjalë pikërisht për këtë balonë.

Balona kishte fluturuar për 123 ditë dhe rrethoi Tokën gjithsej gjashtë herë përpara se humbej kontakti me të.

shba raketa balonë

EMISIONET