Pedofilët përdorin Inteligjencën Artificiale/ Krijojnë imazhe të abuzimeve, hetuesit: Do dënohen sikur të ishin reale

Përpose lehtësive, Inteligjeca Artificiale po shfrytëzohet edhe nga abuzuesit. Policia në Mbretërinë e Bashkuar, që merret me rastet e abuzimeve online me të mitur, tha se ka rënë në gjurmët e pedofilëve që krijojnë dhe shesin imazhe abuzive të krijuara në platoformën e Open AI.

Pedofilët përdorin Inteligjencën Artificiale/ Krijojnë

Pedofilët po shfrytëzojnë Inteligjencën Artificiale për të krijuar dhe shitur materiale të që ilustrojnë abuzime seksuale me fëmijët, të ngjashme me jetën reale.

Imazhe të tilla krijohen nga softueri i AI, i cili i lejon përdoruesit të përshkruajnë ngjarjen, me anë të disa udhëzimeve me fjale dhe aplikacioni krijon një imazh të saj.

Më pas pedofilët i shpërndajnë duke i ngarkuar në platformë të paligjshme si Patreon, ose nw uebsajte si Pixiv.

Ekipet e hetimit për abuzime me fëmijët në internet, të policisë së Mbretërisë së Bashkuar, thanë se raste të tillanë internet janë shtuar kohët e fundit.

“Që kur u bë e mundur që imazhet të krijoheshin nga inteligjeva artificiale, ka pasur një rritje të rasteve. Në imazhe nuk shfaqen të reja apo të rinj, por edhe fëmijë të vegjël", - tha studiuesja dhe gazetarja e pavarur Octavia Sheepshanks.

Shefi i Policisë Kombëtare tha se do tregohet zero tolerancë nëse do të kapen që platformat nxjerrin fitime të mëdha nëpërmjet imazheve të tilla abuzive, pa marrë përsipër përgjegjësi morale.

Pseudo imazhet e krijuara në kompjetër që përshkruajnë abuzime seksuale të fëmijëve, do trajtohen njësoj si një imazh real, që është i paligjshëm për t’u poseduar apo shpërndarë.

Krijuesit e programeve kanë mohuar kategorikisht që të jetë ushtruar një veprimtari e tillë e paligjshme nga përdoruesit e tyre.

anila zyberaj inteligjenca artificiale pedofilët

EMISIONET