Dell do të pushojë nga puna 6650 punëtorë

Dell do të pushojë nga puna 6650 punëtorë

Dell të hënën njoftoi planet për të pushuar nga puna 5% të fuqisë së saj punëtore, ose rreth 6,650 punonjës, sipas një dosjeje të SEC .

Shkurtimet në Dell vijnë pasi kërkesa për PC dhe laptopë është ngadalësuar globalisht. Dërgesat globale të PC-ve ranë 28% nga viti në vit në tremujorin e katërt të 2022, sipas analistëve të industrisë në IDC. Dërgesat e kompjuterëve në Dell ranë 37% për të njëjtën periudhë, ndërsa konkurrentët Lenovo, HP dhe Apple ranë përkatësisht 28%, 29% dhe 2%.

Aksionet e Dell ranë 3% herët të hënën.

Jeff Clarke, bashkë-shefi operativ në Dell, tha se shkurtimet u bënë në një përpjekje për të “qëndruar përpara ndikimeve të rënies”. Ai tha se lëvizjet që Dell kishte zbatuar tashmë, si kufizimi i udhëtimeve, ndalimi i punësimit të jashtëm dhe reduktimi i shpenzimeve të shërbimeve të jashtme, nuk ishin më të mjaftueshme.

Që nga 28 janari 2022, Dell kishte 133,000 punonjës gjithsej, sipas një kompanie të paraqitur në SEC.

Në memorandumin për punonjësit, Clarke tha se Dell ka lundruar në rëniet ekonomike më parë dhe si rezultat “u shfaq më i fortë”.

“Ne do të jemi gati kur tregu të rimëkëmbet,” shkroi ai.

EMISIONET