Adoleshentët lëndojnë veten me sfidën e re të Tiktok

Adoleshentët lëndojnë veten me sfidën e re të Tiktok

Autoriteti italian i konkurrencës ka nisur një hetim ndaj Tiktok për një “sfidë” të klasifikuar si të rrezikshme.

Bëhet fjalë për testin aktualisht popullor të guximit të njohur si “mbresë franceze”, siç njoftuan të martën autoritetet italiane.

Ky trend përfshin përdoruesit e rinj të Tiktok që shtrëngojnë fytyrat e tyre derisa të krijohen mavijosje dhe plagë.

Autoritetet vunë re një rritje të videove në të cilat të rinjtë lëndojnë veten.

Prandaj, Tiktok-ut i mungojnë "sistemet e duhura për monitorimin e përmbajtjes së publikuar nga palët e treta".

Për më tepër, udhëzimet e platformës, të cilat parashikojnë fshirjen e përmbajtjeve të rrezikshme që inkurajojnë, për shembull vetëdëmtimin, nuk do të zbatohen.

Tiktok ka shumë përdorues të mitur, prandaj platforma ka një përgjegjësi të madhe për të mbrojtur këtë grup.

"Platforma e videove, e cila është veçanërisht e popullarizuar te fëmijët dhe të rinjtë, dhe që i përket kompanisë kineze Bytedance, do të "punojë plotësisht me autoritetet përkatëse për t'iu përgjigjur çdo pyetjeje në lidhje me politikat dhe procedurat tona", tha një zëdhënës i Tiktok të martën në mbrëmje.

Videot e guximeve që mund të jenë të rrezikshme përhapen shpesh në Tiktok:

"Sfida e errësirës" kishte të bënte me mbajtjen e frymës derisa të humbisje vetëdijen. Blick përmbahet nga shpërndarja e videove të tilla.

Në këtë kontekst, Komisioni i BE-së së fundmi kërcënoi Tiktok-un me pasoja të rënda nëse shkelen rregullat evropiane.

EMISIONET