Vrau prindërit e ishit dhe i futi trupat në katër valixhe, dënohet me 30 vjet shqiptarja

Vrau prindërit e ishit dhe i futi trupat në katër valixhe,

Gjykata e Lartë në Firence dënoi me 30 vite burg 39-vjeçaren Elona Kalesha me origjinë shqiptare për vrasjen e prindërve të ish-të dashurit të saj.

Teuta dhe Shpëtim Pasho u zhdukën në nëntor 2015.

Eshtrat e tyre u gjetën vetëm pesë vjet më vonë, brenda katër valixheve në një fushë midis autostradës Firence-Pisa-Livorno dhe burgut fiorentin të Solliccianos.

Sipas hetuesve, 39-vjeçarja vrau çiftin për ta penguar që t'i tregonte djalit të saj, atëherë në burg, se priste një fëmijë nga një burrë tjetër.

Sipas prokurorisë, e cila kishte kërkuar dënim të përjetshëm për të pandehuren, gruaja do të kishte vrarë dy bashkëshortët për t'i penguar ata të zbulonin se kishte abortuar një fëmijë të ngjizur kur i dashuri i saj ishte në burg.

Ndërsa sipas mbrojtjes, Elona Kalesha duhet të shpallej e pafajshme pasi në bazë të gjetjeve të provave “nuk dihet nëse ka vrarë, me kë do të kishte vrarë dhe pse do të kishte vrarë”.

Zhdukja e çiftit Pasho, i cili mbërriti në Itali për të takuar djalin e tyre Taulantin, i cili dyshohet se u lirua nga burgu në Firence mëngjesin e 2 nëntorit 2015 u raportua nga vajza e çiftit, Vitore, tek karabinierët e Castelfiorentino (Firence) ku ajo banon dhe ku janë varrosur prindërit e tij.

Për hetuesit, vrasja e dyfishtë ka ndodhur ndoshta mbrëmjen e para daljes së Taulantit nga burgu, në banesën në Firence, në rrugën  Fontana, të cilën Elona e kishte marrë me qira për prindërit e të fejuarit.

Vrau prindërit e ishit dhe i futi trupat në katër valixhe,

itali vrasja çifti pasho

EMISIONET