Charles McGonigal pranon fajësinë për marrjen e 225 mijë dollarëve nga Agron Neza

Charles McGonigal pranon fajësinë për marrjen e 225 mijë

Ish-agjenti i lartë i FBI-së, Charles McGonigal është deklaruar sërish fajtor, për fshehjen e pagesave sekrete nga një njeri me lidhje me inteligjencën shqiptare. McGonigal pranoi në gjykatën federale të Uashington DC për falsifikimin e të dhënave dhe dhënien e deklaratave të rreme në lidhje me 225,000 dollarët që mori gjatë punës së rasteve të ndjeshme për FBI-në nga Agron Neza.

FBI-ja e turpëruar u deklarua fajtore për një akuzë të fshehjes së fakteve materiale si pjesë e një marrëveshjeje me prokurorët federalë. McGonigal u padit dy herë në janar, një herë në Uashington DC dhe gjithashtu në New York. McGonigal u akuzua për pastrim parash dhe dhënie të deklaratave të rreme në zbulimet e kërkuara të punonjësve të tij si agjent i FBI-së.

Përveç çështjes në Uashington, DC, McGonigal u përball me akuza në Nju Jork për bashkëpunim me oligarkun rus Oleg Deripaska, i cili shkeli sanksionet kundër miliarderit të lidhur me Putinin. McGonigal u deklarua fajtor muajin e kaluar në çështjen e Nju Jorkut për akuzat për pastrim parash dhe komplot për të shkelur sanksionet. Ai është planifikuar të dënohet më 16 shkurt 2024.

“McGonigal u deklarua fajtor sot për fshehjen e fakteve materiale për marrjen e 225,000 dollarësh nga një individ që kishte interesat e biznesit në Evropë, ndërsa McGonigal po mbikëqyrte përpjekjet e kundërzbulimit. Kërkesa u pranua nga gjyqtarja e Gjykatës së Qarkut të SHBA, Colleen Kollar-Kotelly, e cila caktoi seancën për dhënien e dënimit 16 shkurt 2024”, thuhet në njoftim.

Charles McGonigal pranon fajësinë për marrjen e 225 mijë

EMISIONET