Arrorët, ja mënyra e duhur për t’i ruajtur sa më mirë ato

Arrorët, ja mënyra e duhur për t’i ruajtur sa më

Arrat janë një rostiçeri e shëndetshme dhe ngopëse, dhe gjithashtu shkojnë mirë me recetat. Ato mund të veprojnë si një nga përbërësit bazë në ëmbëlsirat dhe sallatat. Përveçse janë të shijshme, janë edhe shumë ushqyese, pasi shumica e tyre përmbajnë shumë fibra dhe elementë të tjerë të dobishëm për organizmin. Në krye të preferencës sonë janë padyshim arrat, fëstëkët, bajamet dhe lajthitë.

Megjithatë, është mirë të shmangni arrat me përzierjet e kripura pasi përmbajnë shumë kripë. Por çfarë ndodh me ruajtjen e tyre? Shumica prej nesh i vendosim në një dollap ose në qilar, por kjo nuk është mënyra e duhur. Vendi ideal është frigoriferi. Pse në frigorifer? Ndryshe nga sa mendojnë shumë njerëz, frigoriferi është vendi më i mirë për t’i ruajtur ato. Arsyeja është se ato kanë një përmbajtje të lartë të yndyrave të mira por edhe një lloj vaji të ndjeshëm që i bën mjaft të ndjeshme. Oksigjeni, drita dhe nxehtësia kontribuojnë në përkeqësimin e tyre.

Pra, ruajtja e tyre në frigorifer kufizon ekspozimin e tyre ndaj tre të mëparshmeve, duke i mbajtur arrat tuaja krokante dhe të shijshme për më gjatë. Në fakt, nëse i vendosni në një qese ushqimore, mund të mbahen për rreth një vit, ndërsa arrat në lëvozhgë zgjasin pak më shumë. Megjithatë, nëse dëshironi t’i konsumoni brenda javës, atëherë mund t’i mbani në një vend të thatë dhe të errët.

Është mirë të shmangni blerjen e arrave me shumicë nga dyqanet që nuk keni besim. Ka dyqane frutash të thata shumë të denja me produkte cilësore. Por nëse i blini për shembull nga supermarketi ose nga dyqanet që nuk i njihni ose nuk keni besim, atëherë sigurisht që do ta keni të pamundur të dini mënyrat e mirëmbajtjes dhe ruajtjes së tyre. Dhe siç thamë më lart, oksigjeni është një nga tre faktorët që kontribuojnë në ndryshimin e teksturës dhe shijes së tyre. Opsioni më i mirë janë ato të paketuara.

EMISIONET