Ky vit i ri shkollor nuk do të jetë i zakontë, pasi nxënësit rikthehen në klasa në mes të pandemisë së koronavirusit. Ndaj shqetësimit të zakonshëm të prindërve për librat e veshjet, i është shtuar edhe rreziku nga virusi.

Konfirmimi i një mësueseje me koronavirus pak ditë para nisjes së vitit të ri shkollor, ka rritur frikën e prindërve në Fier se rikthimi i fëmijëve në banka nuk do të jetë i lehtë.

Frika është moszbatimi i protokolleve në shkolla mund ti ktheje fëmijët në transportues të virusit në familje.

Ndaj këtu kërkojnë vëmendje të shtuar.

Shqetësimi për rrezikun e koronavirusit këtë vit i shtohet hallit të përvitshëm të prindërve për sigurimin e teksteve për fëmijët që nuk i përfitojnë falas.

Ankesa ka për çmimet e librave dhe radhët që krijohen në pikat e shitjes.

33 mijë e 345 nxënës, mbi 8 mijë më pak se një vit më parë do të nisin vitin e ri shkollor më 14 shtator në Fier.

Në Drejtorinë Arsimore thonë se janë marrë të gjitha masat.

Në funksion do të jenë 148 shkolla, nga 153 një vite me parë.