Një në tre gjermanë i pakënaqur me ndryshimin e orës

Një në tre gjermanë i pakënaqur me ndryshimin e orës

Në Gjermani vetëm një e treta e qytetarëve besojnë se kalimi në orën verore ka një ndikim negativ në shëndetin e tyre, sipas një sondazhi të ri.

Sipas një sondazhi të ”Forsa” të porositur nga kompania e sigurimeve shëndetësore DAK-Gesundheit, 30% e gjermanëve vuajnë nga ndryshimi i orës.

Sipas DAK, kjo është pesë pikë përqindje më shumë se një vit më parë dhe shifra më e lartë në 10 vitet e fundit.

Problemet duken më serioze për gratë.

39% e grave të intervistuara thonë se ndihen veçanërisht të prekura, një rritje prej nëntë pikë përqindjeje krahasuar me një vit më parë.

Përqindja për meshkujt është 20.

Për më tepër, 74% e të anketuarve thanë se besonin se ndryshimi i orës ishte i panevojshëm ndërsa 23% e konsiderojnë të dobishme ndryshimin e rregullt të kohës.

Në të gjitha grupmoshat, 79% e atyre që përjetuan probleme për shkak të ndryshimit të orës thanë se ndiheshin të lodhur dhe të lodhur, ndërsa 63% u ankuan për probleme me rënien në gjumë dhe shqetësime të gjumit.

Çrregullime të tjera të përmendura shpesh ishin vështirësia në përqendrim (39%) dhe nervozizëm (32%). Për më tepër, 10% e të anketuarve raportuan humor depresiv.

Pothuajse një e pesta e të punësuarve (19%) thanë se nuk erdhën në punë në kohë për shkak të ndryshimit të orës.

EMISIONET