Google paralajmëron se do të fshijë miliona llogari të Gmail në dhjetor. Ja se si mund ta mbani atë aktive

Google paralajmëron se do të fshijë miliona llogari të Gmail

Për ata përdorues të Gmail që nuk kanë hyrë rregullisht në llogaritë e tyre, ekziston mundësia që llogaritë e tyre të fshihen së shpejti.

Miliona llogari të Gmail rrezikojnë të fshihen në dhjetor 2023. Qëllimi është të çaktivizohen të gjitha llogaritë që kanë mbetur joaktive për të paktën dy vjet.

Nënpresidentja e Google për Menaxhimin e Produkteve, Ruth Kricheli shkroi një postim në blog në maj, në të cilin kompania deklaroi se po ndërmerren hapa për të zvogëluar rrezikun e fshirjes së llogarisë.

“Google po përditëson politikën tonë të pasivitetit për Llogaritë e Google në 2 vjet nëpër produktet tona. Duke filluar nga dhjetori, nëse një llogari Google nuk është përdorur ose nuk është identifikuar për të paktën 2 vjet, ne mund ta fshijmë llogarinë dhe përmbajtjen e saj, duke përfshirë përmbajtjen brenda Google Workspace (Gmail, Docs, Drive, Meet, Calendar) dhe Google Photos ”, thuhet në postim.

“Kjo për shkak se llogaritë e harruara ose të pambikëqyrura shpesh mbështeten në fjalëkalime të vjetra ose të ripërdorura që mund të jenë komprometuar, nuk kanë konfiguruar vërtetimin me dy faktorë dhe marrin më pak kontrolle sigurie nga përdoruesi,” shtoi Kricheli.

“Analiza jonë e brendshme tregon se llogaritë e braktisura kanë të paktën 10 herë më pak gjasa se llogaritë aktive që të kenë verifikim me dy hapa. Këto llogari shpesh janë të cenueshme dhe pasi një llogari komprometohet, ajo mund të përdoret për çdo gjë, nga vjedhja e identitetit në një vektor për përmbajtje të padëshiruar apo edhe me qëllim të keq, si spam”, tha më tej ai.

Politika zbatohet vetëm për llogaritë personale të Google që nuk janë aksesuar në dy vitet e fundit. Llogaritë e organizatave si shkollat ​​ose bizneset do të mbeten të paprekura nga ky rregullim.

Si mund ta mbani llogarinë tuaj Google aktive?

Mënyra më e mirë për ta mbajtur llogarinë tuaj Google aktive është të vazhdoni të identifikoheni të paktën një herë në dy vjet.

Nëse jeni identifikuar së fundi në llogarinë tuaj të Google ose keni përdorur ndonjë nga shërbimet e saj, atëherë ajo do të konsiderohet aktive dhe nuk do të fshihet.

Nuk është e nevojshme të lexoni ose dërgoni një email për të mbajtur llogarinë tuaj Gmail aktive.

Përdoruesit aktivë do të konsiderohen gjithashtu përdoruesit që janë regjistruar në llogaritë e tyre për përdorimin e Google Drive, shikimin e një videoje në YouTube ose shkarkimin e një aplikacioni në Dyqanin Google Play dhe përdorimin e Google Search.

EMISIONET