Italia do të dërgojë një ekip mjekësh ushtarakë drejt Kosovës në ndihmë të stafit mjekësor përballë betejës me koronavirusin.

Këtë e ka bërë të ditur Ministria e Punëve të Jashtme dhe Diasporës në faqen e saj zyrtare.

Ministrja Meliza Haradinaj Stublla zhvilloi një bisedë telefonike me homologun e saj italian Luigi Di Maio.

“Ministri Di Maio më konfirmoi që do të dërgojë një ekip ushtarak-mjekësor nga Italia në ndihmë Kosovës në luftën anti-COVID-19, dhe për këtë akt fisnik, e falënderova përzemërsisht”, tha kryediplomatja e Kosovës.

Gjithashtu gjatë kësaj telefonate, ministrat biseduan dhe për çështjen e vizave në Kosovë teksa ministrja Haradinaj Stublla i kërkoi Di Maios mbështetje për të drejtën e vendit për lëvizjen pa viza, tani që me të drejtë qytetarët presin përmbylljen e këtij procesi.

Më herët Italia ka dërguar një taskforcë edhe në Shqipëri për të asistuar në luftën kundër pandemisë.

(Foto ilustruese)