Të rinjtë shqiptarë drejt Anglisë, Shalla: Numri sa vjen e rritet, studimi po shfrytëzohet edhe si mundësi punësimi

Juliana Shalla, konsulente edukimi në Britaninë e Madhe në një intervistë në studion e lajmeve në Rtv “Ora News” theksoi se punësimi është shkaku se pse të rinjtë shqiptarë zgjedhin të largohen jashtë Shqipërisë.

“Rregullat e pranimit si në shkolla ashtu dhe në kriteret e punësimit ndryshohen çdo ditë e më shumë.

Por nga ana tjetër, çdo doitë e më shumë janë edhe të rinjtë që shkojnë në Britani për studime dhe punësim.

Kjo ka të bëjë edhe me rritjen e kostos së edukimit dhe forcimit të rregullave të punësimet për emigrantët, çka i detyron disa prej të rinjve që vijnë këtu të largohen më shpejt”, u shpreh ndër të tjera konsulentja e Edukimi në Britaninë e Madhe Juliana Shalla.

studimi të rinjtë siklajda shorja juliana shalla

EMISIONET