VIDEO+FOTO/ Arrestohet trafikanti shqiptar i kokainës, ishte pjesë e rrjetit kalabrez në varësi të “Ndrangheta”-s

VIDEO+FOTO/ Arrestohet trafikanti shqiptar i kokainës, ishte pjesë e

Një shqiptar është vënë arrestuar nga autoritetet italiane i akuzuar si bashkëpunëtor me rrjetin kalabrez “Staçu”, të lidhur me mafian “Ndrangheta”, e cila si zonë influence kishte territorin në San Luca.

Shqiptari, identeti i të cilit nuk bëhet me dije për arsye hetimore, akuzohet për trafik ndërkombëtar të kokainës.

Arrestimi u krye në Parma dhe bashkë me të janë arrestuar në Paraguaj dhe dy kalabrezë, pjesë e të këtij aktiviteti kriminal.

Njoftimi

VIDEO+FOTO/ Arrestohet trafikanti shqiptar i kokainës, ishte pjesë e

Reparti i Komandës Provinciale të Guardia di Finanza së Bolonjës ka kryer në bashkëpunim të Antimafia dhe Antiterrorizmit, një masë ndalimi personale ndaj një shqiptari, banues në provincën e Parmës, i akuzuar si anëtar i një grupi kriminale në trafikun ndërkombëtar të substancave narkotike.

Masa e urdhëruar nga Gjykata e Bolonjës nën firmën e Sandro Pecorella, shton masat e ngjashme të kryera më 30 maj, në kuadër të të cilave, ndër të tjera, u sekuestruan mbi 40 banesa dhe toka (nga të cilat 29 në Emilia Romagna, 13 në Kalabria), n. 14 makina/motocikleta, n. 44 raporte bankare dhe 80 kompani e aktiviteteve tregtare me një vlerë totale mbi 50 milionë euro.

Hetimet komplekse dhe të detajuara janë kryer nga Grupi i Hetimit të Krimit të Organizuar (G.I.C.O.) i njëdisë së policisë ekonomiko-financiare të Bolonjëss, me mbështetjen e Shërbimit Qendror të Hetimit të Krimit të Organizuar (S.C.I.C.O.).

Në veçanti, rezultatet e analizave te thelluara të bisedave të koduara në platformën Sky EÇ bënë të mundur përcaktimin e rolit të shëiptarit, i cili, në disa raste, ishte në ndihmë të promotorëve kryesorë të grupit për të shpërndarë sasi teë mëdha kokaine.

 

itali alba kepi shqiptari ndrangheta

EMISIONET