Shisnin lëndë narkotike në internet/ Operacion në 9 vende, arrestohen 288 persona, sekuestrohen 850 kg drogë dhe 53.4 milionë dollarë cash

Shisnin lëndë narkotike në internet/ Operacion në 9 vende,

Në një operacion të koordinuar nga Europoli dhe që përfshin nëntë vende, forcat e zbatimit të ligjit kanë goditur tregun e paligjshëm të internetit të errët “Monopoly Market” dhe kanë arrestuar 288 të dyshuar të përfshirë në blerjen ose shitjen e drogës në rrjetin e errët.

Janë sekuestruar mbi 50.8 milionë euro (53.4 milionë dollarë) cash dhe monedha virtuale, 850 kg drogë dhe 117 armë zjarri. Droga e sekuestruar përfshin mbi 258 kg amfetaminë, 43 kg kokainë, 43 kg MDMA dhe mbi 10 kg LSD dhe pilula ekstazi.

Ky operacion, i koduar SpecTor, përbëhej nga një sërë veprimesh të veçanta plotësuese në Austri, Francë, Gjermani, Holandë, Poloni, Brazil, Mbretërinë e Bashkuar, Shtetet e Bashkuara dhe Zvicër.

Arrestimet u kryen në Shtetet e Bashkuara (153), Mbretërinë e Bashkuar (55), Gjermani (52), Holandë (10), Austri (9), Francë (5), Zvicër (2), Poloni (1) dhe Brazili (1).

Shisnin lëndë narkotike në internet/ Operacion në 9 vende,

Hetuesit janë ende duke u përpjekur të identifikojnë njerëz të tjerë që qëndrojnë pas llogarive të “dark-web”.
Me politikat kombëtare që fitojnë qasje në listat e gjera të klientëve, mijëra klientë në mbarë botën tani janë gjithashtu në rrezik të ndjekjes penale.

Në përgjigje të këtij operacioni të koordinuar, autoritetet gjermane dhe amerikane mbyllën Hydra, tregun me fitimin më të madh të “dark web”, prillin e kaluar.

Gjatë aksionit, autoritetet gjermane konfiskuan 23 milionë euro në kriptovaluta. Europol theksoi se bashkëpunimi ndërkombëtar ndërmjet organeve policore është kyç në luftën kundër krimit në “dark web”.

EMISIONET