SHBA: Rivalët e Sudanit bien dakord për një armëpushim 72-orësh

SHBA: Rivalët e Sudanit bien dakord për një armëpushim

Rebelët e Sudanit kanë rënë dakord për një armëpushim treditor që fillon të martën, tha Sekretari amerikan i Shtetit, Anthony Blinken.

Pas negociatave intensive gjatë 48 orëve të fundit, Forcat e Armatosura Sudaneze (SAF) dhe Forcat e Mbështetjes së Shpejtë (RSF) kanë rënë dakord të zbatojnë një armëpushim mbarëkombëtar duke filluar në mesnatën e 24 prillit, për të zgjatur 72 orë.

"Gjatë kësaj periudhe, Shtetet e Bashkuara i bëjnë thirrje SAF dhe RSF që menjëherë dhe plotësisht të respektojnë armëpushimin. Për të mbështetur një përfundim të qëndrueshëm të luftimeve, Shtetet e Bashkuara do të koordinohen me partnerët rajonalë dhe ndërkombëtarë, dhe palët civile sudanezë, për të ndihmuar në krijimin e një komiteti për të mbikëqyrur negociatat, përfundimin dhe zbatimin e një ndërprerjeje të përhershme të armiqësive dhe humanitare. marrëveshjet në Sudan.

Ne do të vazhdojmë të punojmë me palët sudaneze dhe partnerët tanë drejt qëllimit të përbashkët për kthimin në qeverinë civile në Sudan," njoftoi Blinken.

EMISIONET