SHBA njofton paketën e re të asistencës së sigurisë për Ukrainën që arrin në 2.1 miliardë dollarë

SHBA njofton paketën e re të asistencës së sigurisë

Departamenti i Mbrojtjes i SHBA-së njoftoi një paketë të re ndihme sigurie për Ukrainën me një total deri në 2.1 miliardë dollarë që do të sigurohet në kuadër të Iniciativës për Ndihmën për Sigurinë e Ukrainës (USAI).

“Kjo paketë, e cila arrin deri në 2.1 miliardë dollarë dhe përfshin aftësi kritike të mbrojtjes ajrore dhe municionit, po ofrohet në kuadër të Iniciativës së Ndihmës për Sigurinë e Ukrainës (USAI)”, thuhet në deklaratën e publikuar në faqen e internetit të Departamentit të Mbrojtjes të SHBA .

Siç u përmend, paketa përfshin municione shtesë për sistemet e mbrojtjes ajrore Patriot; Sistemet dhe raketat e mbrojtjes ajrore HAWK; fishekë artilerie 105 mm dhe 203 mm; Sistemet ajrore pa pilot Puma; municione të sistemit raketor të drejtuar me lazer; mbështetje për aktivitetet e trajnimit, mirëmbajtjes dhe mbështetjes.

“Kjo paketë e USAI-t ilustron angazhimin e vazhdueshëm si për aftësitë kritike afatshkurtëra të Ukrainës, ashtu edhe për kapacitetin e qëndrueshëm të Forcave të Armatosura të Ukrainës për të mbrojtur territorin e saj dhe për të penguar agresionin rus në afat të gjatë”, thuhet në deklaratë.

EMISIONET