Senatori amerikan Lindsey Graham: Kundërofensiva e Ukrainës do të tregojë rezultate në ditët dhe javët e ardhshme

Senatori amerikan Lindsey Graham: Kundërofensiva e Ukrainës do të

Senatori amerikan Lindsey Graham ka thënë se beson se lufta e Rusisë kundër Ukrainës nuk ka ardhur në një rrugë pa krye dhe se është vetëm çështje kohe para se Ukraina të dëbojë rusët.

Politikani e tha këtë në një konferencë gjatë vizitës së tij në Kiev.

Graham tha se ai kurrë nuk kishte qenë më optimist se tani për sa i përket qëllimit të dëbimit të pushtuesve që ishte i mundur. Çelësi janë angazhimet afatgjata duke shtuar cilësinë e ushtrisë ukrainase kundrejt numrave rusë, tha senatori.

Graham tha se gjatë vizitës së tij të tretë në Ukrainë, ai ishte takuar me Presidentin Volodymyr Zelensky, kryetarin e bashkisë së Kievit Vital Klitschko, Ministrin e Mbrojtjes Oleksii Reznikov dhe gjithashtu kishte planifikuar të takohej me parlamentarë.

Ai tha se priste që kundërofensiva ukrainase të tregonte rezultate në ditët dhe javët e ardhshme. Ai gjithashtu shtoi se ishte këtu për të thënë se kapitulli i fundit i betejës për Bahmutin nuk kishte përfunduar ende.

Graham njoftoi gjithashtu se javën e ardhshme, Senati do të fillojë të njohë Grupin Wagner si një organizatë të huaj terroriste sipas ligjit amerikan.

EMISIONET