Përse u gjobit Elon Musk-u nga Australia?

Përse u gjobit Elon Musk-u nga Australia?

Plataforma X e Elon Musk është e para kompani e gjobitur në Australi për shkeljen e ligjit të abuzimit seksual të fëmijëve. Kompania do të ketë 28 ditë për të paguar gjobën”, deklaroi Komisionerja e Sigurisë elektronike Julie Inman Grant.

Një zhvillim pas përpjekjeve të pamjaftueshme të platformës për të reduktuar materialin e paligjshëm pas blerjes së tij nga miliarderi Elon Musk, i shënuar nga reduktime drastike në stafin e zbatimit.

Zyra e e-Safety lëshoi ​​gjithashtu paralajmërime zyrtare për Google dhe Discord, duke e akuzuar atë se nuk bllokon lidhjet me materialet e abuzimit të fëmijëve.

Nën kompetencat e reja të e-Safety për të detyruar organizatat të shpjegojnë se si luftojnë shfrytëzimin dhe abuzimin e fëmijëve, njoftimet dhe paralajmërimet e transparencës janë lëshuar për Google, YouTube, Tik Tok, Twitch dhe Discord.

Informacioni i marrë tregon se YouTube, Tik Tok dhe Twitch po ndërmarrin hapa për të ndaluar transmetimet e drejtpërdrejta dhe për të zbuluar kërkesën e fëmijëve, ndërsa X, Discord dheTokTok, në veçanti kanë treguar të jenë më transparent se të tjerët. 

EMISIONET