“Më futën në zyrë me një koleg që ka probleme me gazrat”, ankesa e spikeres së lajmeve përfundon në gjykatë

“Më futën në zyrë me një koleg që ka

“Më futën në zyrë me një koleg që ka probleme me fryrjen dhe gulçimin: e bënë për të më ndëshkuar”.

Kështu beson prezantuesja e Tg1, Dania Mondini, e cila denoncoi eprorët e saj në prokurorinë e Romës.

Në pikën e hetimit për përndjekjen janë pesë kolegë të Mondinit: Filippo Gaudenzi, Marco Betello, Piero Felice Damosso, Andrea Montanari dhe Costanza Crescimbeni, të cilët në kohën e fakteve (në vitin 2018) mbanin poste të larta brenda programit të lajmeve në Raiuno.

Sipas saj, vendimi për ta vendosur atë në zyrë me një koleg që nuk mund të mbante gazrat dhe gromësirat ishte një alibi për ta mënjanuar atë dhe çuar në konflikt.

Dhe ashtu ndodhi. Mondini kundërshtoi me një refuzim të arsyetuar "urdhrin e shërbimit", duke mos u vendosur në zyrën që i ishte caktuar.

Kjo do të hapte lojën. Ndaj saj do të vijonte hakmarrja  nga eprorët.

Gazetarja, raporton se që atëherë i janë besuar reportazhe të shkurtra dhe banale dhe se i është nënshtruar një agresioni verbal të dhunshëm për shkak të gabimeve të vogla gjatë transmetimit të lajmeve.

Pikërisht atëherë gazetarja vendos të denoncojë gjithçka në prokurori, duke nxjerrë raporte mjekësore që vërtetojnë stresin e pësuar për shkak të uljes në detyrë.

Ndër kolegët e dëgjuar nga prokurori që iu besua rasti, vetëm një nuse është versioni i Mondinit.

Mes kolegëve të dëgjuar nga prokurori që iu besua çështja vetëm njëri pajtohet me versionin Mondini.

EMISIONET