Mbi 1,300 shtëpi të shkatërruara nga pushtuesit rusë në Mariupol

Mbi 1,300 shtëpi të shkatërruara nga pushtuesit rusë në

Pushtuesit rusë kanë shkatërruar tashmë mbi 1,300 shtëpi në Mariupol të rajonit të Donetskut dhe vazhdojnë të rrënojnë ato ndërtesa që u dëmtuan nga bombardimet ruse të qytetit.

Deklarata përkatëse është bërë nga Këshilli Bashkiak i Mariupol në Telegram.

“Rusët vranë dhjetëra mijëra civilë, shkatërruan mbi 1,300 shtëpi dhe vazhdojnë të shkatërrojnë ato që ishin dëmtuar nga sulmet e tyre. Ata e kthyen Mariupolin nga qyteti i zhvillimit dhe i mundësive, siç ishte nën flamurin ukrainas, në qytetin e shpresave të pushkatuara, rrënojave dhe mbijetesës”, thuhet në raport.

Këshilli Bashkiak i Mariupolit postoi disa video, duke treguar shtëpitë e rrënuara dhe të shkatërruara nga bombat dhe predhat e artilerisë ruse në rrugë të ndryshme të qytetit.

“Rrethe të ndryshme të Mariupolit të pushtuar. Ata kanë një gjë të përbashkët: shtëpi dhe lagje të shkatërruara nga rusët”.

Sipas Këshillit Bashkiak të Mariupolit, çdo banor i Mariupolit beson dhe pret fitoren e Ukrainës dhe çlirimin e qytetit të tyre të lindjes nga ‘bota ruse’.

Një kujtesë se agresioni i armatosur rus shkaktoi një nga katastrofat më të rënda humanitare në Mariupol të rajonit të Donetskut. Rreth 90% e qytetit është shtrirë në gërmadha. Pushtuesit rusë vazhdojnë të prishin ndërtesat e dëmtuara prej tyre për të fshehur gjurmët.

EMISIONET