Lëshimi i raketave balistike, Koreja e Veriut: Po marrim masa, paralajmërim për SHBA-të dhe Korenë e Jugut!

Lëshimi i raketave balistike, Koreja e Veriut: Po marrim masa,

Koreja e Veriut ka thënë se lëshimi i rakete balistike ndërkontinentale ditën e djeshme është pjesë e një sërë masash të nevojshme për të dërguar një “paralajmërim” për kundërshtarët e saj.

Konkretisht një përgjigje ndaj forcave të armatosura të SHBA-së dhe Koresë së Jugut, të angazhuara në stërvitjet e përbashkëta në gadishullin Korean.

Udhëheqësi i Koresë së Veriut Kim Jong-un personalisht ishte dëshmitar i lëshimit të raketës Hwasong-17 dhe theksoi nevojën për të “rrënjosur frikën tek armiqtë e vendit” në përgjigje të “armiqësisë së tyre të hapur” ndaj Veriut.

raketa balistike kore ja e veriut shba

EMISIONET