Kreu i "Wagner" i bën thirrje rusëve: Mobilizohuni plotësisht për luftë!

Kreu i "Wagner" i bën thirrje rusëve: Mobilizohuni

Themeluesi dhe financuesi i kompanisë ushtarake private Wagner, Yevgeny Prigozhin, ka bërë thirrje që të gjithë shoqëria ruse të mobilizohet për luftën ndaj Ukrainës.

“Nuk janë vetëm të mobilizuarit që duhet të shkojnë në front, por e gjithë shoqëria ruse,” tha Prigozhin në një audio të postuar në kanalin e tij Telegram, në reagim ndaj projektligjit të ri të rekrutimit elektronik të Rusisë.

“Kur udhëtojmë në rajone, rekrutuesit tanë shohin se njerëzit janë gati të mobilizohen dhe kuptojnë se po zhvillohet një luftë për vetë ekzistencën e Rusisë,” shtoi ai. Ndryshe nga Prigozhin, qeveria ruse vazhdon të mohojë se po bën një luftë në Ukrainë, duke iu referuar konfliktit si një “operacion special ushtarak”.

Projektligji i ri i paraqitur nga Kremlini, i cili do të nënshkruhet nga presidenti Vladimir Putin, do të forcojë rregullat për rusët e hartuar në konflikt për t’i parandaluar ata që të largohen nga vendi, siç bënë shumë të tjerë gjatë mobilizimit të pjesshëm.

Udhëheqësi Wagner kritikoi zyrtarët rusë që u larguan nga vendi me pasurinë e tyre dhe tha se i gjithë “sistemi” duhet të tronditet.

wagner prigozhin

EMISIONET