Kirby: Inteligjenca amerikane nuk ishte në dijeni të planit të Hamasit për sulmin e 7 tetorit

Kirby: Inteligjenca amerikane nuk ishte në dijeni të planit të

Zëdhënësi i Këshillit të Sigurisë Kombëtare në SHBA, John Kirby këmbëngul se inteligjenca amerikane nuk ishte në dijeni të ndonjë plani sekret dhe të avancuar të Hamasit për sulmin e tij të 7 tetorit ndaj Izraelit.

New York Times raportoi javën e kaluar se autoritetet izraelite morën një dokument të tillë një vit përpara se të ndodhte sulmi.

“Komuniteti ynë i inteligjencës po shqyrton këtë”, tha Kirby, ndërsa shtoi: “Nuk kishte indikacione që ne, komuniteti i inteligjencës së Shteteve të Bashkuara, të kishim ndonjë njohuri për atë dokument paraprakisht ose ndonjë dukshmëri në të”.

EMISIONET