Ja cili është vendi më i ftohtë në planet

Ja cili është vendi më i ftohtë në planet

Nëse mendoni se pak ajër i ftohtë dhe borë mund të forcojnë humorin tuaj për pushime, NASA thotë se e di destinacionin e përsosur për festimet e ftohta të Krishtlindjeve dhe Vitit të Ri.

“Po kërkoni vendin më të ftohtë për të kaluar festat e fundvitit?” pyeti agjencia hapësinore në një postim në Facebook.

"Nuk do të gjeni askënd tjetër atje, por vendi më i ftohtë që kemi gjetur në Tokë (me ndihmën e satelitëve të Tokës NASA) është një kreshtë e lartë në Rrafshnaltën Lindore të Antarktidës."

Vetëm sigurohuni që të grumbulloni. Temperaturat në kreshtë “mund të bien në 135 gradë (Fahrenheit) nën zero” në netët e dimrit, thotë NASA.

Në atë moment, edhe benzina ngrin.

NASA raportoi për herë të parë gjetjen e pikës më të ftohtë të planetit në vitin 2013, dhe pllaja ka vazhduar të mbajë nderin e dyshimtë çdo vit që atëherë.

EMISIONET