Ish-presidenti i Mauritanisë në gjyq për korrupsion

Ish-presidenti i Mauritanisë në gjyq për korrupsion

Një gjykatë në Mauritania ka filluar të dëgjojë gjyqin për korrupsion të një ish-presidenti, i cili akuzohet për grumbullimin e një pasurie prej më shumë se 70 milionë dollarësh (56 milionë funte) gjatë kohës së tij në detyrë.

Mohamed Ould Abdel Aziz u paraqit në gjykatë në Nouakchott me nëntë të pandehur të tjerë.

Avokatët e tij thanë se ai i hodhi poshtë akuzat kundër tij dhe se arrestimi i tij në shtëpi në prag të gjyqit përbënte rrëmbim.

Ish-udhëheqësi dha dorëheqjen në vitin 2019. Ai ka akuzuar pasardhësin e tij Mohamed Ould Ghazouani se ka kthyer sistemin ligjor kundër tij.

EMISIONET