Tërmeti Turqi-Siri, më shumë se 6000 të vrarë

Tërmeti Turqi-Siri, më shumë se 6000 të vrarë

Numri i të vdekurve vazhdon të rritet më shumë se 36 orë pas një tërmeti shkatërrues që shkaktoi shkatërrime të gjera në Turqi dhe Siri. 

Ekipet e shpëtimit po punojnë kundër orës për të çliruar qindra njerëz që mendohet se janë bllokuar në rrënojat e shumë ndërtesave të rrafshuara.

Më shumë se 6000 njerëz janë vrarë, por ka paralajmërime se numri i të vdekurve mund të vazhdojë të rritet.

Autoritetet turke thanë se më shumë se 4,500 njerëz kanë vdekur në Turqi, ndërsa më shumë se 1,800 njerëz raportohet të jenë vrarë nga tërmeti në Siri.

Familjarët e viktimave që jetonin në ndërtesat e shembura janë bashkuar me përpjekjet e furishme të shpëtimit në një nga qytetet turke të goditura më keq, duke përdorur kazma.

Disa familje të shqetësuara kanë thënë se shërbimeve të shpëtimit iu desh shumë kohë për t'u përgjigjur në disa zona.

EMISIONET