I burgosuri më i rrezikshëm i Britanisë është izoluar në 'arkivol betoni' pasi ekzekutoi disa përdhunues

I burgosuri më i rrezikshëm i Britanisë është izoluar

Robert Maudsley është një vrasës serial i dënuar i cili aktualisht po vuan një dënim të përjetshëm në burgun e klasës A, HMP Wakefield , i njohur gjerësisht si 'Monster Mansion' për shkak të numrit të madh të autorëve të profilit të lartë dhe me rrezik të lartë që mbahen atje.

Vrasja e parë e Maudsley ishte në vitin 1974, kur ai mbyti përdhunuesin John Farrell. Pasi u dorëzua në polici duke thënë se kishte nevojë për ndihmë psikiatrike, Maudsley u dërgua në spitalin Broadmoor - ku ai dhe një i burgosur tjetër torturuan dhe vranë pedofilin David Francis në spitalin Broadmoor.

Më pas ai u dërgua në HMP Wakefield , ku vrau dy përdhunues të fëmijëve. Maudsley ka qenë pas hekurave në izolim për 45 vitet e fundit në një qeli të ndërtuar për qëllime , të cilën ai dikur e përshkroi si një "arkivoli betoni" .

Ai shkroi në një letër: 

“Autoritetet e burgut më shohin si problem dhe zgjidhja e tyre ishte të më fusnin në izolim dhe të më varrosnin të gjallë në një arkivol betoni. Nuk u intereson nëse jam i çmendur apo i keq. Ata nuk e dinë përgjigjen dhe nuk u intereson, përderisa më mbajnë larg syve dhe mendjes së tyre. 

Më lënë të qëndroj pa lëvizur, të vegjetoj dhe të regresoj – më lër të përballem ballë për ballë me vetminë time me njerëz që kanë sy por nuk shohin dhe që kanë veshë por nuk dëgjojnë, që kanë gojë por nuk flasin. Jeta ime në izolim është një periudhë e gjatë depresioni të pandërprerë.”

Ai kishte deklaruar më parë se do të vriste sa më shumë përdhunues para se policia ta arrestonte.

Në atë kohë, shtypi raportoi gabimisht se Maudsley kishte ngrënë një pjesë të trurit të një prej viktimave të tij, dhe nga ana tjetër kishte fituar pseudonimin "Hannibal Kanibali".

EMISIONET