Gruaja shtatzënë që i mbijetoi tërmetit solli në jetë një djalë të shëndetshëm

Gruaja shtatzënë që i mbijetoi tërmetit solli në

Familja e Fatma Ahmad u largua nga shtëpia e tyre në Aleppo kur tërmeti, me qendër në Turqinë juglindore, tronditi Sirinë veriperëndimore.

Në shtatzëni të avancuar, Fatma u shtrua pak orë më vonë në spital, ku solli në jetë fëmijën e saj të tretë, një djalë të shëndetshëm.

Ajo nuk do ta harrojë kurrë udhëtimin për në spital, pasi imazhet e vdekjes dhe shkatërrimit do të mbeten të gdhendura në kujtesën e saj të pashlyeshme.

"Shpresoj që Zoti të kujdeset për të, t'i japë atij një jetë të mirë dhe të mos e largojë nga unë," thotë ajo për djalin e saj të porsalindur, Naim al-Din Mahmoud.

  “Isha shumë e frikësuar se do ta humbja atë”, pranon ajo.

Rreziku nuk kishte kaluar pas lindjes. Pasgoditjet e vazhdueshme përhapin tmerr.

Pas një tërmeti të fortë, mjekët dhe infermierët janë larguar nga dyshemeja e maternitetit dhe kanë dalë në rrugë, ndërsa nëna mbante në krahë foshnjën e saj.

Prindërit e Fatmës dhe dy fëmijët e tjerë ishin në katin e parë, ndërsa bashkëshorti i saj, i cili është ushtarak, nuk ishte pranë saj.

“E mbështolla foshnjën me një batanije dhe iu luta Zotit që të na mbrojë derisa të kalojë rreziku dhe ne zbritëm të sigurt”, thotë ajo.

Për arsye sigurie, familja nuk mund të kthehet në shtëpinë e tyre. Ndonëse godina nuk është shembur, nuk është bërë asnjë inspektim për të përcaktuar nëse është e banueshme apo jo.

Kështu ajo jeton përkohësisht në një tendë, në një kamp për viktimat e tërmetit pranë aeroportit.

Fatma shtrin batanije në dysheme për të ushqyer tre fëmijët e saj para se t'i vendosë në shtrat.

Ajo mund të jetë e shqetësuar, por fytyra e saj ndizet me optimizëm ndërsa përqafon engjëjt e saj të vegjël.

termeti ne turqi

EMISIONET