Ekspertët paralajmërojnë për një verë më të nxehtë

Ekspertët paralajmërojnë për një verë më

Klima po mundon jo vetëm zonën greke, por më gjerë zonën mesdhetare dhe botën, tha sot presidenti i OASP, Efthymis Lekkas, i cili vlerësoi se këtë vit ndoshta do të kemi verën më të nxehtë.

Presidenti i OASP u prit në ERT së bashku me profesorin e Meteorologjisë dhe Klimatologjisë, Prodromos Zani.

“Ne po shohim zhvillimet e ngjarjeve në Spanjë por edhe në vende të tjera të Mesdheut, të cilat duhet të theksojmë se janë në thelb një pikë e nxehtë e krizës klimatike në mbarë botën”, vuri në dukje z. Lekkas dhe shtoi. Ne i shohim të gjitha këto ngjarje dhe jemi të shqetësuar duke u bazuar sigurisht në të dhënat ndërkombëtare dhe të dhënat ndërkombëtare që ekzistojnë. Konsiderohet se po shkojmë në rritje të procesit për periudha më të ngrohta dhe në këtë kontekst kemi edhe mundësinë e madhe që këtë vit të kemi një verë më të ngrohtë”.

Efthymios Lekkas, pasi shpjegoi se ekspertët nuk mund të parashikojnë saktësisht se çfarë do të ndodhë verën e ardhshme, theksoi se rritja e vazhdueshme e temperaturës sjell ndryshime të mëdha jo vetëm në mjedis, por edhe në ndryshime sociale dhe politike.

EMISIONET