BE do të ndajë 40 milionë euro ndihmë për mbrojtjen e Moldavisë

BE do të ndajë 40 milionë euro ndihmë për mbrojtjen e

Këshilli i Ministrave të Jashtëm të vendeve të BE-së miratoi vendimin për t’i dhënë Moldavisë 40 milionë euro për zhvillimin e potencialit të saj të mbrojtjes, tha në një konferencë për shtyp ministri i Punëve të Jashtme dhe Integrimit Evropian i Moldavisë, Nikolae Popesku.

“Ndihma prej 40 milionë euro do të sigurohet nga Fondi Evropian i Paqes. Shpreha mirënjohjen time për mbështetjen e vazhdueshme të BE-së dhe theksova se do të vazhdojmë të punojmë me të njëjtën vendosmëri për ta futur vendin në Bashkimin Evropian,” tha Popesku.

Moldavia ka marrë tashmë rreth 40 milionë euro nga Fondi Evropian i Paqes vitin e kaluar për të mbështetur forcat e saj të armatosura dhe forcat e sigurisë.

Më herët, raportet thanë se BE planifikon të ndajë një paketë të re ndihme ushtarake për Moldavinë, duke përfshirë blerjen e një radari të paralajmërimit të hershëm me bazë tokësore. Pjesa tjetër e fondeve janë të destinuara për blerjen e automjeteve ushtarake, pajisjeve inxhinierike dhe komunikuese, si dhe softuerëve për t’u mbrojtur nga sulmet e hakerëve.

EMISIONET