Banka Botërore do t'i japë Turqisë 1.78 miliardë dollarë për përpjekjet e rimëkëmbjes

Banka Botërore do t'i japë Turqisë 1.78 miliardë

Banka Botërore njoftoi se do t'i japë Turqisë 1.78 miliardë dollarë (1.47 miliardë £) ndihmë për Turqinë për të ndihmuar në përpjekjet për lehtësim dhe rimëkëmbje.

Presidenti i organit David Malpass tha: “Ne po ofrojmë ndihmë të menjëhershme dhe po përgatisim një vlerësim të shpejtë të nevojave urgjente dhe masive në terren.

"Kjo do të identifikojë fushat prioritare për rimëkëmbjen dhe rindërtimin e vendit ndërsa ne përgatisim operacione për të mbështetur këto nevoja."

Kjo vjen pasi Agjencia France Presse raportoi të enjten se SHBA do të sigurojë 85 milion dollarë (70.1 milion £) ndihmë për Turqinë dhe Sirinë.

Ndihma e menjëhershme prej 780 milion dollarë (643 milion £) do të ofrohet nëpërmjet komponentëve të reagimit ndaj urgjencës së rastit nga dy projekte ekzistuese në Turqi, tha banka.

“Ndihma do të përdoret për rindërtimin e infrastrukturës bazë në nivel komunal,” shtoi ai.

EMISIONET