“Zhduket” dëshmitari kundër Belerit, SPAK dhe policia në kërkim të Abdyl Ramës, në 19 dhjetor ai do të ...

“Zhduket” dëshmitari kundër Belerit, SPAK dhe policia

Mos prezenca e Abdyl Ramës në sallën e gjyqit ka shkaktuar debat mës prokurorisë dhë avokatëve të Fredi Belerit.

Teksa nga verifikimet rezulton se ai ka dalë nga territori i Republikës së Shqipërisë në Korrik të këtij viti nga pika e kalimit kufitar të Hanit të Hotit, më datën 19 dhjetor ai ka një seancë në gjykatën e Tiranës ka një senacë gjyqësore i cili akuzohet për “moskallzim krimi”.

Prokuroria i ka adresuar përgjegjësi penale pasi nuk ka treguar duke qënë në dijeni si i pandehuri B.Haxhiu ishte në masën e arrestit në shtëpi, Rama shoqërohej me të.

Kështu në deklarimin e datës 09.07.2021, Abdyl RAMA shprehet se kishte dijeni për faktin që B.HAXHIU ishte me masë të sigurisë personale "Arrest në shtëpi" dhe në këtë datë ai nuk është në banesë, pasi Abdyl RAMA jetonte në një banesë B. HAXHIU.

Gjithashtu, Abdyl RAMA shpjegon se në datën 19.06.2021 ose përreth kësaj date ai ka qenë në ambientet e lokal "Thaka" në ish-“Bllok” në prani të shtetasit B. HAXHIU, megjithëse ky shtetas ishte nën regjimin e "Arrest shtëpie".

Në këto kushte Abdyl RAMA duhet të mbajë përgjegësi penale, sipas nenit 300 të K.Penal, thotë Prokuroria.

EMISIONET