"The Sun" bën bilancin, ja sa shqiptarë kanë mbërritur në Britani me gomone gjatë këtij viti

"The Sun" bën bilancin, ja sa shqiptarë kanë

Numri i shqiptarëve që bëjnë kalime të rrezikshme me varka të vogla drejt Britanisë së Madhe është ulur me fillimin e një skeme largimi të shpejtë, raporton britanikja ‘The Sun’.

Vetëm 29 kaluan Kanalin në tre muajt e parë të këtij viti – një pjesë e 12,301 që bënë udhëtimin në vitin 2022, tregojnë shifrat zyrtare.

1099 shqiptarë erdhën këtu në tre muajt e fundit të vitit të kaluar, shpjegon më tej raporti.

Rreth 500 emigrantë të paligjshëm janë kthyer deri më tani në Shqipëri pasi Rishi Sunak premtoi të ndalonte varkat – një nga pesë prioritetet kryesore të Kryeministrit të përshkruara për këtë vit.

Besohet gjithashtu se bandat, të cilat paguajnë mijëra për kalimet, kanë frikë se do të ndalohen nëse i kapin në një varkë të vogël.

Shifrat e Home Office zbuluan sot se kishte 909 të ardhur afganë, rreth 24 për qind e totalit, me 675 indianë që erdhën këtu me varka të vogla.

Deputeti konservator, Kevin Foster tha se shifrat tregonin se shpërthimi po “prodhonte rezultate”, duke shtuar se ishte thelbësore që Projektligji i Migrimit të Paligjshëm të kalonte përmes Commons.

Ai tha: “Ka më shumë për të bërë, prandaj është jetike që Projektligji i Migracionit të kalojë Commons këtë javë dhe kolegët e pazgjedhur të mos e pengojnë atë.”

EMISIONET