"Shtrëngoni rripin!" Ja sa para shtesë do paguani për energjinë nëse kaloni 800 kilovat/orë

I ftuari i ditës së sotme në emisionin “Ditë e re” në RTV Ora, eksperti i energjisë, Azmer Duleviç, i erdhi në ndihmë të gjithë qytetarëve të kuptojnë vlerën e vertetë të energjisë që do të paguajnë në vijim.

E përkthyer në vlerë konkrete, shprehet Duleviç, 800 kilovat/orë përbëjnë një shifër prej jo më shumë se 92 mijë lekë të vjetra me TVSh.

Dhe rrjedhimisht familjeve që u vjen vlera e faturës mbi 92 mijë lekë të vjetra do ta paguajnë diferencën mbi këtë vlerë 4.4 herë më shtrenjtë se çmimi aktual.

Eksperti dha shembullin se nëse kalon shifra prej 10 mijë lekësh të vjetra do të paguhet jo më 10 mijë lekë por 40 mijë lekë të vjetra mbi vlerën e 800 kilovatëve/orë.

EMISIONET