Rama: Hajdutët i bërtasin shqiptarit "Çohu se ka rubla, shkuma party, dhalla do bëhet kos"

Rama: Hajdutët i bërtasin shqiptarit "Çohu se ka rubla,

Kryeministri Rama nuk i ka kursyer ironitë ndaj opozitës. Teksa fliste për portin e Durrësit ai ironizoi protestat e PD-së se ato u bëjnë thirrje shqiptarëve për protesta: Çohu shqiptar se ka rubla, dhalla u bë kos.

Edi Rama: Si përfundim deti u bë kos dhe kosi dhallë, bashkë me kokën e shqiptarit që i bërtasin hajdutët: Çohu, ngrihu, bashkohu, të kapim hajdutët, çohu, shkuma party. Po vidheni përditë, miliarda këtu e atje që nuk mbarojnë. Çohuni shqiptarë se tani ka dhe rubla, rubla, rubla mblidhuni shqiptarë. Çohu se dhalla do të bëhet prapë kos. Ajo e shkreta e Drejta Romake do ‘ngrihej’ e do fliste. Me një minimum edukate morale, minimum respekti për detyrimin ndaj prindërve të paktën.

Këta tru të pazhvilluar, çiliminjsh pleqsh, thotë Faik Beu nuk smbrapthen nga asnjë anakronizmë kur marrëzitë e tyre botohen në gazetta shqip. Qarku i atyre që qeshin por këta ekspertë të çuditshëm gjejnë ndonjëherë rastin të flasin në evnde kur zëri i tyre dëgjohet edhe më lart. Dhe atëherëmjerë Shqipëria që bëhet qesharake pa asnjë faj fare e të tjera gjëra kanë ngjarë disa herë. Kurse sot, të tjera gjëra ngjasin përditë.

Bam e bum, në çdo hap, për çdo punë, luftë për ca zuzarë që u lindnë shqiptarë, e armiqtë e Shqipërisë i fryjnë dritës së lirisë. S'na lënë dhe ne të tjerëve të dalim nga gjumi i errët, por çdëgjojmë e na thonë e ç'shohin dhe tradhëtojnë. Më shumë se 100 vjet më parë, në 1915 penan  ednritur e një njeriu që në fakt e djathta duhet ta kishte flamur, po të kishte të djathtë natyrisht e të mos ishte e djathtë ajo që quhet çorbë rublash që përzihet nga një ish-komunist dru me pre dhe ish-spiun i komunizmit.

Programin tonë për portat e Durrësit duhet ta dëgjoni me vëmendje. Nuk keni asnjë shans të na pengoni dot.

EMISIONET