“I ikën policisë, por jo vdekjes”, Eksperti: Nëse i ka ndjekur, policia ka gabuar shumë rëndë. Aksidenti, me shumë dilema, ende s'dihen shkaqet

Rrugët e Shqipërisë viojnë të marrin jetë njerëzish.

Vendi u trondit dje nga aksidenti i frikshëm me 8 viktima në aksin Përmet Gjirokastër, kun ë tentativë për t’iu larguar policisë, automjeti me 7 emigrantë të paligjshëm doli nga rruga dhe përfundoi në lumin Vjosë, duke mos lënë asnjë person të gjallë.

Lidhur me këtë ngjarje në studion e lajmeve në “Ora News”, eksperti i aksidenteve rrugore Gëzim Hoxha, se shkaku i aksidentit ka qenë paniku që përfshiu drejtuesin e mjetit.

“Aty ka nevojë që të analizohet fakti se përse ky drejtues mjeti u përfshi në panik, pra kjo kërkon analizën e një psikologu. Pasi një njeri që përfshihet në panik ka të bëjë me një frikë shumë të madhe të tij që ka këtë lloj pasoje.

Problemi qëndron në faktin se drejtuesi i mjetit ishte tashmë i përfshirë në një vepër penale, që është trafiku i paligjshëm i emigrantëve dhe ndaj ai është trembur, sepse ka pasur parasysh pasojat që i vinin mbrapa kësaj vepre penale.

Nëse policia po i ndiqte nga mbrapa, kjo është shumë e gabuar, sepse ata kanë mësuar dhe janë trajnuar që në një garë makinash nuk ke pse ta ndjekësh, pasi ka vend tjetër për t’i kapur.

Pra, kjo duhet parë në këndvështrimin human.

Pra, aksidenti në fjalë është i mbushur me shumë dilema, dhe ende nuk dihen shkaqet e vërteta se pse mjeti doli nga rruga”, u shpreh ndër të tjera eksperti i aksidenteve rrugore, Gëzim Hoxha.

EMISIONET