Hazizaj: Ky sistem  solli fitoren e PS-së, largoi vëmendjen nga manipulimi i votës, e çoi te interesi


I ftuar në Tempora nga Sonila Meço në RTV Ora, juristi Sokol Hazizaj u shpreh Ishte ky sistem që solli fitoren e mazhorancës, sepse sistemi largoi vëmendjen nga manipulimi i votës dhe e çoi te interesi dhe shitja e votës.

Hazizaj: Edhe nëse bëhen zgjedhje të parakohshme do të ketë ndryshime ligjore. Nëse e lë procesin e numërimit dhe administrimit tek administrata publike, u vërtetua edhe në këto zgjedhje se kjo e fundit nuk është e pavarur.

Ishte ky sistem që solli fitoren e mazhorancës, sepse sistemi largoi vëmendjen nga manipulimi i votës dhe e coi te interesi dhe shitja e votës. Procedurialisht një proces hetimor shkon mbi 1.5 vite. Në këto kushte kemi një konsensus që i tejkalon proceset penale, që është vazhdimësia e kuvendit aktual.

 

EMISIONET