FOTO/ Bënin namin në Evropë, 17 shqiptarë të arrestuar, Europol sekuestron 700 mijë euro cash dhe 20 kg drogë

FOTO/ Bënin namin në Evropë, 17 shqiptarë të arrestuar,

17 shqiptarë kanë rënë në prangat e policisë, pas një aksioni të Europol, ndërsa dyshohet se janë të përfshirë në trafikun e lëndëve narkotike.

Në operacionin e zhvilluar mes autoriteteve gjermane dhe ato belge, u sekuestruan mbi 700 mijë euro dhe 20 kilogram drogë, ndërsa në aksion morën pjesë më shumë se 300 forca policie.

Rezultatet e ditës së aksionit:

26 kërkime pronësie (21 në Belgjikë, 5 në Gjermani)

17 arrestime (15 në Belgjikë, 2 në Gjermani)

Konfiskimet përfshijnë:

FOTO/ Bënin namin në Evropë, 17 shqiptarë të arrestuar,

Një plantacion i brendshëm i kanabisit

15 kilogramë kanabis

3 kilogramë drogë sintetike dhe 3 kilogramë kokainë

13 automjete, shumica të pajisura me ndarje profesionale të fshehura

3 armë zjarri

FOTO/ Bënin namin në Evropë, 17 shqiptarë të arrestuar,

Mbi 700 000 euro në para të gatshme

Organizata kriminale në shënjestër ishte e specializuar në trafikun e heroinës dhe kokainës. Hetuesit zbuluan se droga po kontrabandohej në kontejnerë në Belgjikë, përpara se të transferohej në Gjermani me automjete të pajisura me ndarje të sofistikuara të fshehura. Droga më pas shpërndahej në të gjithë Evropën.

Gjatë hetimit u sekuestruan disa qindra mijëra euro para të gatshme. Europol e mbështeti këtë hetim duke ofruar ekspertizë të përshtatur dhe mbështetje të gjerë analizash dhe duke lehtësuar shkëmbimin e informacionit përmes kanaleve të tij të sigurta.

Një sërë takimesh operacionale u organizuan nga Europoli në të gjithë Evropën me qëllim plotësimin e boshllëqeve hetimore në nivel ndërkombëtar dhe koordinimin e veprimeve të njëkohshme që synojnë çmontimin e të gjithë strukturës së këtij grupi kriminal.

Autoritetet e mëposhtme morën pjesë në hetim:

FOTO/ Bënin namin në Evropë, 17 shqiptarë të arrestuar,

Gjermani: Policia gjermane në Bielefeld dhe Paderborn

Belgjikë: Policia Gjyqësore Federale në Bruksel dhe Zyra e Gjykatës dhe Prokurorisë Hetuese e Brukselit

EMISIONET