Dita ndërkombëtare e infermierëve/ Soreca: Përmirësimi i kushteve të punës, çështje që duhet të adresohen

Ambasadori i BE-së, Luigi Soreca në ditën ndërkombëtare të tyre ka vlerësuar punën e infermierëve.

Në ceremoninë që është zhvilluar tek Amfiteatri i Tiranës, Soreca, teksa ka falënderuar infermierët shprehet se mungesa e stafeve në spitale  janë çështje që duhet të adresohen për të përmirësuar kushtet e punës.

Më tej ai thotë se në mbështetje të përmirësimit të kushteve të punës edhe Bashkimi evropian do e mbështesë Shqipërinë.

"Kundër këtij virusi dhe vaksinimi më lejoni që të falenderoj të gjithë infermierët e 4 spitaleve të COVID në Tiranë, por edhe në qytete. Dua të shpreh vlerësimin tim, për të gjithë që ishin në vijën e parë të luftës. Infermierët u bën ura bashkëpunimi, ne jemi të vetëdijshme se mungesa e stafeve për shkak të mbingarkesës janë çështje që duhet të adresohen, për të përmirësuar kushtet e punës dhe për t'i rritur ato profesionalisht dhe BE ju mbështet. Rreth 10 mln Euro vetëm për vaksinat e emergjencat", tha Soreca.

EMISIONET