Dendias-Xhaçkës: Fola me minoritin grek në Himarë, çështja e pensioneve duhet diskutuar

Dendias-Xhaçkës: Fola me minoritin grek në Himarë,

I pranishëm në Tiranë, ministri i Jashtëm grek, Nikos Dendias u shpreh se me Olta Xhaçkën u ra dakord që të diskutohet dhe të vendosen në një itinerar zgjidhjesh për disa çështje sa i takon minoritet grek.

Ai tha se takoi edhe anëtarë të minoritet grek të Himarës dhe i kanë dhanë zërin e tyre për problematike, të cilat duhet të diskutohen me ministren. 

Dendias: Ne konsiderojmë se minoriteti grek këtu dhe komuniteti shqiptar në Greqi përbëjnë një urë lidhëse mes dy vendeve. Prandaj duhet të diskutojmë për këto grupe. Ramë dakord që të diskutojmë dhe t’i vendosim në një itinerar zgjidhjesh edhe çështjet e pensioneve. 

Kisha gëzimin që të takoj anëtarë të minoritet grek të Himarës dhe më dhanë zërin e tyre për problematike të tyre, të cilat duhet t’i diskutojmë së bashku.

EMISIONET