7 kallëzime për Artur Bushin, kryebashkiaku i Krujës, “rekord” denoncimesh në SPAK

Shtatë kallëzime penale janë depozituar në SPAK, ndaj kryebashkiakut të Krujës Artur Bushi. Vetëm dy prej këtyre denoncimeve po hetohen pasi për të tjerat SPAK ose ka vendosur shpalljen e mokompetencës, ose pushimin e hetimeve. Megjithatë edhe në dy dosjet që janë ende nën hetim, Prokuroria po verifikon faktin pasi nuk ka shënuar emrin e kryebashkuakut në regjistrin e veprave penale.

Kryebashkiaku i Krujës Artur Bushi, rezulton një nga zyrtarët lokalë më të denoncuar në Prokurorinë e Posaçme. Burime nga ky institucion thonë se 7 kallëzime penale janë bërë në SPAK, ndaj kryebashkiakut të Krujës.

Siç mësohet nga burime pranë Prokurorisë, për tri nga denoncimet është vendosur regjistrimi i procedimit penal për verifikimin e faktit, por pa nisur hetimet ndaj Artur Bushit.

Ndërkohë dy padi të tjera nuk janë pranuar nga SPAk, dhe grupi i hetimit ka vendosur dërgimin e tyre për kompetencë në prokurori të tjera, dhe për 2 materiale kallëzuese është vendosur mosfillim procedimi për shkak të mungesës së provave ose për shkak se fakti i pretenduar nuk parashikohet nga ligji si vepër penale.

Burimet nga Prokuroria, thanë se nga tri procedime që janë regjistruar, për njërin prej tyre është grupi i hetimit ka dërguar kërkesë për pushim në Gjykatë, ndërkohë që dy procedime penale janë në fazën e hetimit.

Pavarësisht numrit të madh të padive penale emri i Artur Bushit, nuk është i regjistruar në regjistrin e procedimeve penale deri në këtë fazë, për asnjë prej denoncimeve. Prokuroria e Posaçme tregohet mjaft e rezervuar në dhënien e informacionit konkret lidhur me përmbajtjen e dosjeve apo edhe kush janë autorët e kallëzimeve ndaj Artur Bushit.

Ai u përfshi në politikën lokale pas kthimit në Shqipëri nga Italia, duke u zgjedhur kryetar i Komunës Thumanë, në vitin 2011. Dy vjet më pas, ai u bë pjesë e listës së kandidatëve të Partisë Socialiste, për deputet në qarkun e Durrësit dhe fitoi mandatin.

Në gusht 2015, ai u bë kryetar bashkie në Krujë ndërkohë që një investigim i BIRN po atë vit zbuloi se kandidati për kryebashkiak i Krujës ishte arrestuar në qershor 2010 nga policia italiane, i dyshuar për lidhjet me një organizatë të trafikut të kokainës.

Bushi u lirua një muaj e gjysmë më pas, ndërsa çështja kundër tij u pushua dhe u arkivua në vitin 2011 nga Prokuroria italiane.

Përveç kësaj çështjeje, Artur Bushi shënoi në formularin e dekriminalizimit edhe një ndalim të vitit 1996 në Caserta të Italisë, ku ishte liruar menjëherë pas një verifikimi.

7 kallëzime për Artur Bushin, kryebashkiaku i Krujës,
Artur Bushi

artur bushi

EMISIONET