LIVE/ Nisja e teleskopit "James Webb" me vlerë 10 miliardë dollarë në ditën e Krishtlindjes

LIVE/ Nisja e teleskopit "James Webb" me vlerë 10 miliardë

Nasa do të lëshojë ditën e sotme teleskopin hapësinor James Webb.

Është një projekt që ka marrë 30 vjet për t'u hartuar dhe ndërtuar dhe konsiderohet si një nga përpjekjet madhështore shkencore të shekullit të 21-të. Lëshimi është parashikuar që të bëhet ditën e sotme në orën 13:20 nga Guaiana Franceze në brigjet e Amerikës Jugore.

Webb do të jetë në gjendje që të japë një perspektivë të re mahnitëse mbi universin. Madje Webb do të përpiqet që të “shkojë” pas në kohë, rreth 13.7 miliard ose për të kuptuar si ka nisur të formohet universi.

Ndiqni LIVE videon e lëshimit të teleskopit 

 

EMISIONET