BMW hyn në garë me Tesla, përgatit robotë humanoid

BMW hyn në garë me Tesla, përgatit robotë humanoid

Marka gjermane BMW ka nënshkruar një marrëveshje me një firmë robotike të quajtur Figure për të vendosur robotë humanoidë në fabrikat e saj në SHBA.

Kjo është kontrata e parë tregtare e nënshkruar nga Figure që nga themelimi në vitin 2022. Ndërsa kompania nuk bëri të ditur se sa robotë do të përdorë BMW, partneriteti do të fillojë me sasi të vogla dhe do të zgjerohet nëse provohet të jetë efektiv, tha startup-i.

Robotët humanoidë do të vendosen në Karolinën e Jugut dhe do të integrohen në proceset e prodhimit, duke përfshirë llamarinën dhe punën e magazinës në një ose dy vitet e ardhshme.

“Ne i projektuam robotët që të jenë të sigurt për njerëzit. Puna me BMW për automatizimin në fabrikën e prodhimit është një konfirmim i madh se ne kemi vendin tonë”, vuri në dukje startup.

Kjo është marrëveshja e parë e madhe për kompaninë ndërsa videoja e tyre tregon se sa larg kanë arritur në zhvillim. Pra, ata tashmë kanë një robot humanoid të aftë për veprime komplekse si p.sh. të bëjë kafe me ndihmën e një aparati kafeje.

Prodhuesit e automjeteve si Honda dhe Hyundai kanë eksperimentuar me robotë humanoidë për disa kohë për të kryer punë të përsëritura dhe të rrezikshme në linjat e montimit.

Kompania Tesla njoftoi së fundmi produktin e saj të fundit të këtij lloji, Optimus Gen 2, dhe CEO Elon Musk parashikoi një miliard robotë humanoidë në tokë deri në vitin 2040. 

EMISIONET