Ndryshojnë rregullat e 11-metërshave, sjellja anormale e Martinez bën FIFA-n të reflektojë

Ndryshojnë rregullat e 11-metërshave, sjellja anormale e Martinez

Finalja Argjentinë-Francë mund të jetë e fundit me rregulloren aktuale të penalltive që u lë dorë të lirë portierëve në sjelljet e tyre.

FIFA dhe Bordi Nderkombëtar i Futbollit po studiojnë me detaje atë çfarë ndodhi në finalen e Dohas ku sigurisht Emiliano Martinez bëri gjithçka kishte mundësi për të shpërqëndruar kundërshtarët.

Është e sigurt që rregullorja do të ndryshojë por nuk ka ende detaje se s FIFA dhe Ifab po punojnë për t'u siguruar që në të ardhmen fenomene të tilla të mos ndodhin më.

Gjatë ekzekutimit të 11-metërshave, Martinez bëri disa gjeste në kufijnë e normales duke larguar topat, bërë gjeste ndaj kundërshtarëve dhe lëvizje çorientuese. 

EMISIONET