Tre simptomat e kancerit ndaj të cilave duhet të keni kujdes kur shkoni në tualet

Tre simptomat e kancerit ndaj të cilave duhet të keni kujdes kur

Kapja e hershme e kancerit mund të jetë ndryshimi midis jetës dhe vdekjes.

Dhe nuk është ndryshe për kancerin e zorrëve.

Kanceri i zorrëve , i njohur gjithashtu si kanceri i zorrës së trashë, është forma e dytë më vdekjeprurëse e sëmundjeve.

Diagnoza e hershme shpëton jetë.

Këtu janë tre simptomat që duhet të keni kujdes kur shkoni në tualet:

1. Gjak

Një nga shenjat e kuqe më të dukshme kur bëhet fjalë për kancerin e zorrëve është gjetja e gjakut në jashtëqitjen tuaj .

Gjaku i kuq i ndezur mund të vijë nga enët e fryra të gjakut.

Gjaku i kuq ose i zi i errët mund të vijë nga zorra ose stomaku juaj. Tregojini mjekut tuaj për çdo gjakderdhje në mënyrë që të zbulojë se çfarë e shkakton atë.

2. Ndryshimi në zakonet e zorrëve

Nëse keni përjetuar një ndryshim në zakonet tuaja normale të tualetit, atëherë duhet të rezervoni një vizitë me mjekun tuaj të përgjithshëm.

3. Dhimbje ose gungë

Mund të keni dhimbje ose një gungë në zonën e stomakut (barkut) dhe ky mund të jetë një tregues i kancerit të zorrëve.
Nëse jeni të shqetësuar, mund të mbani një ditar simptomash në mënyrë që kur të vizitoni mjekun tuaj të përgjithshëm, të kuptoni më mirë se sa kohë kanë vazhduar simptomat tuaja dhe si mund të kenë ndryshuar.

EMISIONET