Si ndikon konsumi i çokollatës në jetgjatësinë e njeriu?

Si ndikon konsumi i çokollatës në jetgjatësinë e

Sipas një studimi të fundit grënia e çokollatës ul rrezikun e vdekjes me 12 përqind.

Rreziku i konsumatorëve të rregullt për sëmundje fatale të zemrës ose kancer bie deri në 16 për qind.

Ekspertët thonë se çokollata mund të ulë kolesterolin dhe presionin e gjakut.

Jiaqi Huang, profesoreshë e Institutit Kombëtar të Kancerit të SHBA-së në Maryland, tha se studimi mund të "zbusë pjesërisht shqetësimet në lidhje me rezultatet e pafavorshme shëndetësore nga konsumimi i ulët deri në mesatar i çokollatës".

Fondacioni Britanik i Zemrës tha se,"studimi nuk ishte mjaftueshëm përfundimtar për të rekomanduar konsumimin e çokollatës për të zvogëluar rrezikun e sëmundjeve të zemrës"./THE SUN/

EMISIONET