Keni dhimbje këmbësh? Ja çfarë vitaminash keni mungesë në trup

Keni dhimbje këmbësh? Ja çfarë vitaminash keni

Vitamina B12, magnezi dhe vitamina D ndikojnë në sistemin e nervave dhe muskujve të këmbëve.

Si pasojë mungesa e tyre në trupin tuaj do të shkaktojë dhimbje në këmbë.

Vitamina D

Vitamina D është e rëndësishme për shëndetin e kockave dhe muskujve. Nivelet e ulëta të vitaminës D mund të çojnë në një gjendje të njohur si osteomalacia (zbutje e kockave), që mund të shoqërohet me dhimbje të muskujve dhe dobësim. Kjo gjendje mund të shkaktojë ndjesi të dhimbshme në këmbë.

Keni dhimbje këmbësh? Ja çfarë vitaminash keni

Magnezi

Magnezi është një mineral i rëndësishëm për funksionimin e muskujve. Mungesa e magnezit mund të shkaktojë bllokime muskulare të padëshirueshme dhe dhimbje të tyre. Një gjendje e muskujve e njohur ndryshe si tetani. Prandaj nivelet e ulëta të magnezit mund të lidhen me dhimbjet tek këmbët.

Keni dhimbje këmbësh? Ja çfarë vitaminash keni

Vitamina B12

 Nivelet e ulëta të vitaminës B12 mund të çojnë në një gjendje të njohur si anemia megaloblastike, e cila ndikon në formimin e rruazave të kuqeve të gjakut. Kjo mund të shkaktojë lodhje dhe dobësi në muskuj, duke përfshirë edhe këmbët tuaja.

Keni dhimbje këmbësh? Ja çfarë vitaminash keni

Nëse keni këto shqetësime është e rëndësishme të këshilloheni me një mjek dhe të bëni analizat për të marrë një recetë të saktë se si trajtohen mungesa e këtyre vitaminave.

EMISIONET